I For All

Doel

Het stimuleren van de verkoop van I for All door het bouwen aan bekendheid rondom dit product en van Gils als merk.

Daar hebben wij twee subdoelstellingen uitgehaald:

Doel 1: Awareness rondom de lancering van I for all en het merk laden.

Doel 2: Verkoop stimuleren van het nieuwe product I for All.

Story

Parfum = Emotie

We willen doormiddel van video de boodschap rondom de campagne overbrengen naar de doelgroep. Dit doen we middels storytelling.

We gebruiken de Hero video als kapstok. Aan deze video wordt de campagne opgehangen. Vervolgens vertellen we de individuele onderdelen van het verhaal door de inzet van retargeting en afzonderlijke statements. We willen natuurlijk dat er naast de boodschap, ook het product herinnerd wordt, en er op die manier een voorkeur ontstaat in de winkel voor Van Gils. Daarom verlengen we de storytelling verder, met aanvullende content waarin het product de held is.

Effect

De boodschap werd massaal ondersteund en met maarliefts 11.510.177 impressies werden de video’s veel gedeeld. Hiermee werd ruim 85% van de doelgroep bereikt. Met een uitkijkpercentage van 22% werd ruim 500.000 keer minimaal 95% van een van de video’s bekeken.

Terwijl de markt een krimp liet zien van 6% groeide de omzet van Van Gils I met 34%. Hiermee leverde Van Gils het bewijs dat er geen zwakker geslacht bestaat en dat je nooit te oud bent om jong van geest te zijn.

Setup

Om aan onze twee subdoelstellingen te voldoen, hebben we de campagne verdeeld in twee flights:

Flight 1:
Focus op branding rondom I for All.

Flight 2:
Focus op het product en de lancering.
We willen in deze flight bouwen aan de herkenning van het product en daarmee de voorkeur in de winkel realiseren onder de doelgroep. Dat betekent dat we in deze flight het product veel meer in beeld laten komen, en dat we ook meer activatie meenemen.